torstai 28. marraskuuta 2013

Amerikkalainen juustokakku

Heipsan!
Tänään on Thnaksgiving, ja sen kunniaksi ajattelin jakaa herkullisen amerikkalaisen juustokakun ohjeen. Alkuperästä minulla ei ole mitään muistikuvaa, ja olen vähän muokannutkin sitä itse:

Pohja:
200 g LU Bastogne-keksejä
100 g voita

Sulata voi mikrossa ja murskaa keksit. Sekoita keksimurska ja voi keskenään ja taputtele voidellun vuoan pohjalle.

Täyte:
400 g laktoositonta maustamatonta tuorejuustoa
200 g creme fraichea
1,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3-4 munaa
1 limen mehu

Sekoita keskenään huolellisesti kaikki muut täytteen aineet paitsi munat. Lisää sitten munat yksitellen samalla sekoittaen. Kaada tökötti keksipohjan päälle ja paista 175 asteessa n. 45 minuuttia. Jos täyte alkaa rusehtaa paistamisen aikana, peitä vuoka foliolla. Jäähdytä kakkua tunti huoneenlämmössä ja anna vetäytyä kylmässä ainakin 12 tuntia, mielellään vuorokauden ajan. 
Kakun kanssa maistuvat erityisesti vadelmat!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti