tiistai 4. maaliskuuta 2014

Reissuvaatteet

Yleensä matkalle lähtiessäni pakkaan mukaan ihan hirveästi vaatteita ja lopulta kanniskelen joko rinkkaa tai useaa pienempää kassia. Tietenkään en käytä koko repertuaarista kuin maksimissaan viittätoista prosenttia koko reissun aikana.
Mutta:
Kerrankin otin matkaani aika vähän vaatteita - olimmehan Tallinnassa vain muutaman päivän - ja pärjäsin niukalla valikoimallani paremmin kuin hyvin. Johtoajatuksena oli sulloa reppuun rentoja ja hyvin yhdisteltäviä vaatteita ja mukavat kengät. Vähän fiinimpään menoon varasin mukaan Filippa K:n väljälinjaisen trikoomekon ja korkeakantaiset nilkkurit.
Heti ensimmäisinä tunteina kiersimme naisporukalla hotellia lähimpänä olevat vaatekaupat ja Pull&Bearista löytyivät maailman ihanimmat farkut. Malli sopi minulle kuin nakutettu, väri oli just mieleeni ja pieni risaisuus tietenkin ikuiselle rokkitytölle plussaa. Hintakin oli alennuksessa vain vaivaiset 15 euroa. Farkut jämähtivät samantien ylle koko loppureissuksi, baarikierroksellekin vaihdoin yläosan hieman glamoröösimpään ja jalkaan korot.
Pääasiassa mentiin näillä (mukavaa, lämmintä ja helppoa):

Paksu villapipo Filippa K, lenkkihuivi omatekemä, villatakki ChillNorway, teepparit vaihdellen välillä Tiger of Sweden, Ralph Lauren ja Filippa K, farkut Pull&Bear, laukku NoaNoa, bootsit Mentor. Takki on H&M:stä ja tämän leudon talven käytetyin.

Tyylikkäin mahdollinen matkagarderoobini tuskin oli, pisteenä iin päällä lienevät nuo nahkarukkaset (niistä en luovu missään olosuhteissa, muuten saan heittää hyvästit kämmenselkien iholle). Pääasia kuitenkin on, että pysyin lämpimänä, oloni oli mukava ja jaksoin tallustella kilometritolkulla Tallinnan katuja, museoiden käytäviä ja kauppojen hyllyvälejä. Eikä mukaan tarvinnut ottaa hervotonta kassillista erilaisia vaatteita, kenkiä ja asusteita.

Mukaan pakkasin:
Filippa K:n mustan merinovillatakin
ChillNorwayn harmaan villatakin
Mustat farkut (vaaleansiniset ostin paikan päällä)
Niken trikoot olohousuiksi
4 t-paitaa/toppia (yksi jokaiselle päivälle ja yksi ylimääräinen kaiken varalta)
Biletoppi (tässä iässä yksi ilta baarissa on aivan riittävästi)
Filippa K:n trikoomekko
Vaaleanpuna-musta flanellipaita
Prätkäbootsit
Korolliset nilkkurit

Ynnä tietenkin sopiva määrä alusvaatteita, sukkahousuja ja yöpuku. Osa vaatteista oli ylläni jo lähtiessä, joten kaikki mahtuivat mukavasti Haglöfsin medium-kokoiseen päiväreppuun.
Yritän pitää tämän postauksen mielessä seuraaville reissuille valmistautuessa, vähemmälläkin siis pärjää!

2 kommenttia:

  1. Oi mitkä farkut! Mä haluun kans tollaset.

    Mä pakkaan myös aina ihan liikaa vaatteita mukaan. Light traveling-ihan tuntematon käsite mulle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, se oli kyllä farkkurakkautta ensi silmäyksellä. En ole paljon muita nyt pitänytkään :)

      Joo kevyt pakkaaminen on vaikeaa. Mutta mulle oli silmiä avaava kokemus huomata, että hyvin sitä pärjää muutamalla huolella valitulla vaatekappaleella. Harjotellessa :)

      Poista